Herplaatsers

Herplaatsers

Soms moet je de moeilijke beslissing nemen om poezen in je cattery te herplaatsen. Ik maak zulke beslissingen niet zomaar. Vaak gaat daar heel wat aan vooraf. Ik wil over een paar maanden drie poezen herplaatsen. De prijs voor een herplaatser is 250 euro en daar zit de sterilisatie bij in. Ik verhuis geen poezen of katers ongeholpen. Verder wil ik graag contact houden en af en toe eens horen hoe het met mijn poezen gaat. Mochten ze om wat voor reden dan ook herplaatst moeten worden bij de nieuwe eigenaren, dan wil ik daar graag van op de hoogte worden gebracht, zodat we samen naar een passende oplossing kunnen zoeken.

Dit is Isabel. Isabel is bevallen van 1 kitten en zal hier blijven tot het kitten verhuisd is, waarna ze gesteriliseerd wordt en pas na herstel zal vertrekken. Isabel is een nog jonge poes (pas 3 jaar oud). Ze is aangekocht om af en toe een nestje mee te fokken. Ze heeft twee nestjes kittens gehad en dat ging niet soepel. Haar dochter Katja is van haar eerste nest en dat nest werd geboren met een keizersnede (3 kittens). Dit laatste nest bestond uit 1 kitten en Isabel kan maar moeilijk de rust vinden het kitten goed te voeden. Gelukkig groeit het nu goed, maar alles bij elkaar heeft mij doen besluiten haar te laten steriliseren. Ik vind haar niet geschikt als fokpoes. Nu is het ook nog zo dat Isabel niet zo vriendelijk is naar soortgenoten. Als ze de kans krijgt vliegt ze elke poes hier in huis aan die ze tegenkomt. Zwanger poezen of nog een kittens, het maakt haar niet uit. Alleen met haar dochter Katja kan ze het heel goed vinden. Die twee zijn 2 handen op 1 buik. Liggen altijd samen. Zelfs nu, nu Isabel kleine Remy opvoed, ligt Katja bij Isabel in de bench. Ik wil die twee niet uit elkaar gaan halen en ben dan ook specifiek op zoek naar een huisje waar deze twee samen oud kunnen worden. Naar mensen toe zijn ze beide enorm aanhankelijk. Vragen om aandacht. Ze kunnen beide overweg met honden en kinderen, maar liever dus geen andere katten. Mocht je denken het juiste huis te zijn voor deze twee meisjes dan hoor ik dat graag via mail of telefoon. 

Katja is zoals hierboven beschreven de dochter van Isabel en hier in de cattery geboren. Zij wilde geboren worden, maar verder dan haar staartje kwam Isabel niet. De dierenarts wilde Katja geboren laten worden door zachtjes aan haar staartje te trekken. Helaas voor Katja en voor de dierenarts, was haar staartje niet bestand tegen dat voorzichtig trekken en brak deze af, waardoor er een spoedkeizersnee kwam. Gelukkig werd Katja gezond geboren en waren we zo verliefd op haar dat ze hier bleef. Katja heeft twee keer vroeggeboortes gehad waarbij al haar kittens zijn overleden en dat willen we haar en onszelf absoluut niet nog eens aan gaan doen, dus Katja wordt gesteriliseerd. Omdat Katja zo ontzettend goed met haar moeder op kan schieten en we die twee liever niet uit elkaar willen halen, maar het vrijwel onmogelijk is om ze hier te houden vanwege het gedrag van haar moeder, heb ik de zeer moeilijke beslissing moeten maken om Katja toch te laten verhuizen samen met haar moeder. Katja is net als haar moeder enorm aanhankelijk. Ze is zeer relaxed en niet snel onder de indruk van iets. Het enige waar Katja af en toe last van heeft, is dikke harde snot, dit niest ze er dan uit en kun je terugvinden waar dan ook. Voor de rest is ze gecheckt op hart en nieren etc via echo en DNA en in orde verklaard. Denk je het juiste huisje te zijn voor moeder en dochter, dan hoor ik dat graag via mail of telefoon. 

Dit is Ziva. Ziva is een verhaal apart. Ik heb Ziva ooit opgevangen voor een bevriende cattery. Ze was zo angstig toen ze hier in huis kwam dat ze bij de muren opvloog. Ik heb veel tijd en energie in haar gestoken en uiteindelijk is ze redelijk relaxed verhuisd naar die cattery. Al vrij snel besloot de cattery voorlopig even te stoppen met fokken en werd mij Ziva aangeboden. Omdat ik inmiddels een band had met dit meisje heb ik haar weer teruggenomen. Opnieuw was ze angstig en heb ik energie in haar moeten steken om haar vertrouwen weer te winnen. Ze heeft hier kittens gekregen en dat ging goed. Maar ze voelde zich hier niet thuis in mijn huis met alle kinderen en overige katten. Ik kreeg een vriend die een eigen huis had en samen besloten we Ziva naar hem te verhuizen. Ik zou haar dan toch nog regelmatig zien wat mij een zeer goed gevoel gaf. Toch gaat het ook daar niet goed. Hij werkt hele dagen en als ik bij hem kom, komt ze om aandacht vragen bij mij, niet bij hem. Door zijn vele afwezigheid dankzij zijn meer dan fulltime job, bouwen ze geen band op. Naar ieder ander wordt ze steeds banger. Ze mist gezelschap. Iemand die ze vertrouwd, die vaak om haar heen is. Ik zou haar heel graag bij me willen houden, maar het is te druk in mijn huishouden. Ze krijgt nu haar laatste nestje kittens. Ik laat haar daarna steriliseren. Ik hoop dat ik haar samen met een kitten kan laten verhuizen naar een huis waar geen andere katten zijn en waar geen kleine kinderen zijn. Met honden kan ze in principe prima. Ze komt bij je als ze je vertrouwt. Ze schiet weg wanneer je op haar af loopt. Ze komt bij mij 's avonds op schoot zitten knuffelen. Echt, als ze je 1 keer vertrouwd heb je er een gouden kat aan. Ze is zo ontzettend lief. Deze poes laat ik niet met iedereen zomaar mee gaan. Uiteraard geldt dat ook voor bovenstaande twee, maar Ziva moet echt een blijvend gouden mandje krijgen. Dat verdient ze! Mocht je denken haar en haar kitten dat gouden mandje te kunnen bieden, dan hoor ik dat graag via mail of telefoon.