17 maart 2024

Eindelijk!!! Na een vol jaar met gedoe vanwege de overstap van mijn website provider Webbs naar Vistaprint, nu eindelijk via Jimdo een werkende website met mijn vertrouwde domeinnaam keurig gekoppeld. Ik ben erg opgelucht en blij. Heb alle informatie over kunnen zetten. Wel een nieuwe lay-out, maar ik ben meer dan dik tevreden :)

Is er ook nog ander nieuws dan website gedoe? Wel, niet veel helaas. Laat ik het zo zeggen.....nog niet. Wie weet hebben we binnenkort een leuke mededeling. Dat is echter nog even afwachten. De meeste poezen genieten nog steeds van hun rust op de Suprelorin. Er zijn nu twee dames geweest die tekenen van krolsheid lieten zien. Aangezien we rustig willen opstarten, is 1 van die twee naar de kater geweest. De ander zal nog even geduld moeten hebben. Langzaam maar zeker ontwaakt de cattery weer.....

Tien jaar cattery van de Tobbedanser nieuws

  3 december 2023 

We zijn inmiddels ruim een jaar verder waarin niet alleen wij tot rust zijn gekomen na alle hectiek van tien jaar fokken, maar ook de poezen heerlijk genieten van een periode zonder hormonen. Onze Milan is weer thuis gekomen. Die kon niet aarden in zijn nieuwe woning en liet duidelijk merken dat zijn thuis bij ons is. Ik heb besloten volledig te stoppen met het fokken van Brits kort/langhaartjes, ook Vlinder (die bij mijn ouders woont) zal gesteriliseerd worden. Ik heb mijn handen vol aan de Ragdolls en daar houden we het dan ook mooi bij. Zoë ons silver shaded Brits korthaar poesje zal nog worden herplaatst. Zij ligt niet lekker in de groep. Delilah blijft, dat is Dyon zijn poes, als hij ooit de deur uit gaat zal zij met hem mee verhuizen. Voor wat betreft de Ragdolls: Loki gaat zijn laatste open jaar in. Ik hoop van hem een tabby katertje aan te mogen houden uit Emma-Lee of Tooske. Dan zullen Loki en Tooske gesloten worden en ga ik een heel goed huisje voor beide zoeken. Als ex dekkater en met Milan in huis verwacht ik niet dat Loki zal kunnen blijven. Hij verdient het allerbeste en absoluut geen stress situaties. We gaan het zien, gelukkig is dat nog niet aan de orde. Komt tijd komt raad. Over Emma-Lee twijfel ik nog om haar wel of niet te sluiten. Ze heeft een fantastisch karakter en haar kittens zijn prachtig. Trixie ons seal bicolor meisje uit Penny x X-man is zo mooi geworden, maar dat niet alleen, ze heeft een gouden karakter. Er zit geen kwaad in dit meisje, volop Ragdoll. Ik ben erg benieuwd naar haar kittens. Ze zit volop de suprelorin en vertoond geen enkele tekenen van krolsheid, dus dat is afwachten nog. Als laatste onze Fay. Dit meisje hebben we gekregen van mijn vriendin Irma Beerling. Zij is helaas gestopt met haar cattery en Fay komt uit haar laatste nestje. Fay lijkt heel veel op Trixie, die twee kunnen het ook heel goed vinden samen. Fay draagt choc, dus dat is nog een leuke verrassing om daar in de toekomst iets mee te gaan doen. Heel voorzichtig zoek ik een blue tortie meisje. Ik ben verliefd geworden op de Ragdoll door Saar (die nog zeer gezond ronddarteld) en het is mijn wens weer een tortie meisje voor de fok te mogen verwelkomen. Dat zijn de wensen voor volgend jaar. Voor nu genieten we allen nog even van onze welverdiende rust ;) 

25 september 2022 

Inmiddels zijn we alweer beland in de herfst. We hebben nogal wat kittens mogen verwelkomen. Dalia heeft er 6 gekregen en Zoë is ook bevallen van 6 kittens. Met al die kittens in huis heb ik mogen ervaren dat met mijn huidige baan als doktersassistente het erg zwaar is om alles zoals ik dat graag wil bij te houden. Ik heb dan ook de ontzettend lastige beslissing genomen om het bij 1 ras te houden. Alle Britjes zullen worden gesloten en evt herplaatst. Milan is al gecastreerd en woont inmiddels bij een goede kennis van mij hier in Harlingen. Dalia en Zoë zullen komende dinsdag worden gesteriliseerd. Voor Dalia ga ik op zoek naar een nieuw huis. Over Zoë zijn we nog niet uit. Ze gedijt goed in huis, waarschijnlijk wachten we even af hoe het straks gaat als ze gesteriliseerd is. De kittens van Emma-Lee en Tooske zijn bijna allemaal verhuisd. Voor 2 kittens van Tooske, die heel erg ziek zijn geweest, komen er volgende week mensen kijken. De zes Britjes van Dalia gaan de komende week hun laatste week in hier in huis. Ze krijgen de laatste enting en zullen volgende week vrijdag verhuizen. Voor 1 poesje zoeken we nog een huisje, maar dat komt vast wel goed.

14 mei 2022
Dan is het alweer voorjaar 2022. We hebben een rustig begin van het jaar gehad. Uit Penny x X-man hebben we Trixie aangehouden. Daarnaast zijn Zoe en Dalia bij ons komen wonen. Twee Brits korthaar meisjes. Op 11 mei hebben we alle 7 fokdieren en Vlinder die bij mijn ouders woont laten testen via echo op HCM en PKD en alle dieren zijn goedgekeurd. Het DNA van alle nieuwe nieuwe dieren was ook in orde. Nu komende dinsdag nog de FIV en FeLV test van alle dieren en dan kan alles weer een jaar vooruit :)
Emma-Lee is inmiddels bevallen van Loki en heeft 4 kittens gekregen. Er was 1 kleintje bij van 59 gram en die lijkt het ook te gaan redden. Ze zijn nu bijna 1 week oud
Op dezelfde dag is haar dochter Tooske ook bevallen van maar liefst 5 kittens. De vader is onze X-man. Deze kittens zijn prachtig op gewicht en groeien als kool.
Milan heeft Dalia gevonden tijdens haar krolse periode. Dat was niet geheel volgens planning. Ondank dat Dalia goed getest is en het qua leeftijd mag, had ik haar liever wat later dit jaar zwanger gezien. We wachten eerst maar even rustig af of ze inderdaad zwanger is geworden.
In huis wordt het wat rustiger. Twee van de vijf kinderen zijn inmiddels uitgevlogen. Ik heb een nieuwe baan gekregen op een huisartsenpraktijk nog geen 5 minuten van ons huis vandaan. De rust is wedergekeerd en dat is een fijn gevoel.

31 oktober 2021
Lopende naar het eind van het jaar, kan ik zeggen dat we weer een bijzonder jaar hebben gehad. Helaas niet alles positief, maar inmiddels moet ik maar accepteren dat dat bij het fokken hoort. Onze Moussie verloor te vroeg haar 7 baby's.  Verschrikkelijk verdrietig voor haar en voor ons. Ze heeft haar moedergevoelens kwijt gekund bij de kittens van Tooske, maar al met al heeft de hele gebeurtenis het nodige met haar gedaan. Ik wilde niet het risico lopen dat dit nog eens zou gebeuren met haar en heb besloten haar te sluiten. Omdat ze geen enkele poes meer aardig vond in de cattery en dit voor veel stress zorgde bij haar en bij de rest van de poezen hier in de cattery, hebben we besloten voor Moussie een nieuw huisje te zoeken. Ze woont inmiddels heel gelukkig bij Anouk en Henrik. Alsof het verlies van de zeven kittens van Moussie nog niet genoeg was, werd er ook een kitten van Tooske ziek en wel zo ernstig ziek, dat we hem verloren op de leeftijd van bijna 9 weken. Wat voel je je dan machteloos. Voor mij was de maat vol voor dit jaar met bovenstaande ellende en ik besloot Penny bij de kater weg te halen om even rust te creëren in de cattery. Terwijl ik haar optilde bleek direct al dat de maatregel te laat was. Penny was zwanger van X-man. Nu zijn de prachtige kittens van Penny geboren en moet ik eerlijk zeggen dat het toch wel een hele fijn afsluiting is van dit jaar. Ze zijn namelijk prachtig en ik geniet volop. Penny doet het fantastisch en wat het vooral bijzonder maakt zijn de lijnen achter deze kittens.  Er gaan twee kittens dit jaar voor mij voor de fok verder. Winnie uit Tooske is de 2e generatie van de Tobbedanser en gaat naar Irma en een kitten uit Penny blijft hier.

11 juli 2021
We zijn halverwege het nieuwe jaar en we hebben al een aantal nestjes mogen verwelkomen. Het waren kleine nestjes en alles was al op voorhand besproken, dus geen nestaankondiging hier op de site. Op dit moment liggen er vijf prachtige kittens van Tooske x Loki. Dit is voor mij als cattery een heel bijzonder nest. Het is namelijk een Tobbedanser x Tobbedanser nest en dat is nog niet eerder voorgevallen. Als het enige meisje uit dit nest mooi opgroeit, dan zal zij in de cattery blijven. De vier heren zijn alweer besproken. We hebben nog twee nestjes in de planning staan.....Penny en Moussie zouden zwanger mogen worden. We wachten het rustig af....moeder natuur laat zich  niet sturen. Onze website is overgegaan van webs naar Vistaprint en dat is niet geheel vlekkeloos gegaan. Ik ben nu aan het uitzoeken hoe alles werkt en probeer de site weer goed leesbaar te maken. Mochten er vragen of opmerkingen in de tussentijd zijn, dan hoor ik dat graag.

9 December 2020
Als jaarafsluiter nog even een klein berichtje in mijn nieuwsoverzicht. Dit is een heel fijn jaar geweest voor de cattery. Uiteraard gaat er geen jaar voorbij zonder ups en downs en dat is ook zeer zeker dit jaar het geval geweest. Toch al met al, kan ik zeggen dat we hele mooie ontwikkelingen hebben gehad in de cattery. De nieuwe ren is een uitkomst. De poezen en katers genieten er volop in. Zelfs nu in de winter willen ze niets liever dan in de ren vertoeven. Buiten vogeltjes spotten en binnen lekker warm liggen op de krabpalen die er staan. Ik moet alleen nog iets knus voor Loki bedenken. Hij sproeit zo enorm, een krabpaal met stoffen mandjes zou op korte tijd al behoorlijk gaan rieken. Voor nu heeft hij een mooi Rufi Drapaki buiten staan die ik kan schoonspuiten, waterbestendig dus en ideaal voor onze knul. Het nestje Brits korthaar/langhaar was zo'n succes, dat ik er een mooie kater en fokpoesje bij heb gekocht. Sterre zou ook ingezet worden voor de fok, maar dat is helaas niet meer mogelijk.
Alhoewel ik Loki echt schitterend vind, heb ik er toch voor gekozen om er een mooie bicolour kater bij aan te schaffen. Sinds kort woont X man ook bij ons en wat een heerlijk dier is dat. Enorm aanhankelijk en onwijs mooi. Foto's van de nieuwe dieren zal ik toevoegen, stambomen moet nog even ingescand worden, maar zullen spoedig volgen. Voor volgend jaar staan er ook weer leuke, spannende dingen op het programma. Ik zal de planning even aanpassen. Uiteraard is alles afhankelijk van de gezondheid van de dieren, de krolsheid van de poezen, de acties van de katers, de voorspoedige zwangerschappen en bevallingen van de poezen en uiteraard het gezond op mogen groeien van de kittens. Ik verwacht dat 2021 een topjaar gaat worden :)

17 Maart 2020
In de afgelopen weken is er weer veel gebeurd. De kattenren/paleis is inmiddels klaar en alle dieren genieten enorm van het buiten zijn. Ze kunnen overdekt in de buiten ren genieten van de frisse lucht en als het te koud is kunnen ze door het kattenluikje in de verwarmde binnenruimte. Onze Delilah is op visite geweest bij Satoshi en dat was een vruchtbare bijeenkomst, want ze is zwanger! Ook Emma-Lee is op visite geweest bij Larry, zij moest daar een keer extra naartoe, want als er een poes weer krols wordt is er iets niet goed gegaan ;). Maar na de tweede visite was het raak en beide poezen zullen eind april ongeveer een week apart bevallen van hopelijk prachtige, lieve kittens.

25 Januari 2020
Vandaag zijn de laatste twee kleintjes verhuisd. Stil in huis is het niet, want sinds begin januari hebben we onze nieuwe kater Milan verwelkomd. Rustig ging dat niet....Milan schrok zo van een onverwachtse ontmoeting met 1 van de andere poezen, dat hij met zijn kopje een behoorlijke stoot tegen een stilstaand krukje heeft gemaakt, met als gevolg een stomp trauma in zijn oogje. Wij zijn behoorlijk geschrokken, op dit moment wordt zijn oogje nog behandeld en we hopen dat het weer helemaal goed komt. Hijzelf ondervindt er helemaal geen hinder meer van. Hij groeit goed, eet prima en is een enorme knuffel en ook nog ontzettend speels. Foto is te zien op de dekkater pagina, want het is de bedoeling dat hij in de toekomst voor prachtige golden shell/shaded kittens gaat zorgen.

3 December 2019
En zo zijn we weer een half jaar verder waarin er enorm veel is veranderd. We zijn namelijk verhuisd binnen de stadgrenzen, dat dan wel weer :)
We hebben een prachtige ruime nieuwe woning gekregen en zijn momenteel druk bezig het paleis van de katten in orde aan het maken. Ze krijgen namelijk een schitterende woning met verwarmde binnenruimte en overkapte buitenren. Zodra hij klaar is zal ik foto's online plaatsen. Bijna alle kittens zijn verhuisd op de twee kleintjes van Penny na. We hebben een aantal volwassen katten moeten herplaatsen en wat zijn ze allemaal goed terecht gekomen.
Er heerst nu rust in de groep en we hopen dat het zo mag blijven.
Voor volgend jaar staat er zoals het nu lijkt niet veel op de planning. Ik ga starten met een opleiding en daar passen vrees ik geen kittens bij. Mocht de studiedruk meevallen dan overweeg ik volgend jaar een nestje met onze mooie Delilah en waarschijnlijk Emma - Lee, als al hun testen in orde zijn.

28 Juni 2019
Even een kleine update vanuit de cattery. We hebben weer het nodige meegemaakt. Niks gaan zonder slag of stoot en wie zei dat fokken makkelijk was? Onze kaitey heeft in mei kittens gekregen. Dit waren vijf stuks en de bevalling ging moeizaam maar uiteindelijk zonder ingrijpen. De dag na de bevalling vond ik 1 kitten overleden zonder duidelijk aanwijsbare redenen. Dat was heel verdrietig. Als snel bleek ook nog eens dat de kittens niet groeiden en in rap tempo afvielen. Kaitey bleek vrijwel geen melk te hebben, dus razendsnel melk aangemaakt en gestart met bijvoeden. Drie kittens bleken redelijk uit het speentje te drinken, de vierde ging elke keer het gevecht aan. Via een tip van een medefokster om de melktoevoer bij Kaitey te stimuleren zijn we dat middel gaan halen bij de dierenarts en al vrij snel begonnen we resultaat te zien. Helaas voor twee kittens te laat. Beide groeiden niet meer op de melk, wilden niet bij Kaitey drinken en hadden niet de kracht om weer aan te sterken. Uiteindelijk zijn er van de vijf kittens maar 2 overgebleven na een intense week van om de twee uur bijvoeden, gebroken nachten en veel verdriet. De twee kittens gaan nu geweldig en zijn prachtig!!
Isabel moest ook bevallen, maar die bleef zo dun. Tepels roze en gedrag veranderd, gewicht iets aangekomen (500 gram), ze moest toch wel zwanger zijn. Uiteindelijk iets van beweging gevoeld in haar buik. Er kwam een kitten, of heel misschien twee. Het werd er 1....Remy. Ook nog erg licht bij de geboorte, maar met hulp van de primperan, de melk snel op gang geholpen en hij groeit nu goed.
Katja was net als haar moeder zwanger. De vorige keer beviel ze veel te vroeg van haar kittens. Dus met angst en beven de laatste week in gegaan. Helaas, ook dit keer kon ze de kittens niet voldragen. Veels te vroeg en veels te licht (nog geen 50 gram), werden ze geboren. We hebben geprobeerd ze te behouden, maar het was onmogelijk. Moeder keek er niet naar om, de kittens leggen we op een warme kruik, maar daar kropen ze vanaf, waarop we ze weer helemaal koud vonden en op moesten warmen. Er was geen beginnen aan. Ze dronken niet, konden hun lichaam niet op temperatuur houden en we moesten wederom afscheid nemen van drie prachtige witte baby's. Zowel Isabel als Katja gaan we dit zeker niet nog eens aandoen en beide zullen dan ook gesteriliseerd worden. Ik ga op zoek naar een nieuw huisje voor beiden, hoe moeilijk ook. Waarom?, dat heb ik beschreven onder tabblad herplaatsers. Nu wachten we nog op de kittens van Ziva. Hopelijk gaat dat wel allemaal goed. Ze zal voor de bevalling terug komen bij mij. Ik heb een eigen tijdelijke ruimte voor haar gecreëerd zodat ik haar goed in de gaten kan houden.
Loki en Penny zijn naar Emmeloord geweest voor de echo van hart en nieren, beide zijn goedgekeurd. Ook opnieuw de FIV en FeLV test gedaan bij beide en deze was ook negatief. Daarnaast voor Loki nog een serologische bloedgroepbepaling, omdat we niet 100% zeker waren van zijn bloedgroep. Hij is absoluut een A, weten we nu.

10 Februari 2019
Inmiddels zijn we alweer een paar maanden verder. Het nieuwe jaar is begonnen. Met het nieuwe jaar is er ook weer wat nieuws te vertellen. Vorig jaar hebben we een nestje kittens gehad van Ariana. Alles is goed gegaan en alle vier de kittens hebben een fantastisch nieuw huis gekregen. Eind vorig jaar is Penny bij ons komen wonen. Ze is een mooi seal bicolor meisje. Daarmee komt mijn wens voor een bicolor poes in de cattery weer uit. Ik ben benieuwd hoe ze uit gaat groeien. Deze week hebben we Emma-Lee mogen verwelkomen. Ik zag haar aangeboden worden en was gelijk verliefd op haar uitstraling. Wat een heerlijk koppie zit er op dit beestje. Volgens de fokster is ze ook een bicolor maar zijn de kleuren niet helemaal goed verdeeld. Dat vind ik geen probleem, want met een mooie point kater krijgen we prachtige kittens met haar fantastische bouw en hun beider geweldige karakter. Ben benieuwd hoe dit seizoen zal gaan verlopen.

12 September 2018
Het is lang stil geweest op de website. Fokker zijn gaat niet altijd over rozen en dat is het afgelopen jaar wel gebleken. Een aantal dieren zijn gecastreerd en gesteriliseerd omdat toch bleek dat ze niet fokgeschikt waren. Dankzij mijn lieve vriendin Irma en wat geluk dat op mijn pad kwam, nu langzaam weer bezig uit ons dalletje aan het kruipen. Er zijn vier fokdieren gescand in Emmeloord en goed bevonden voor de fok. Ook zijn er nog een aantal DNA testen de deur uit gegaan met een goede uitslag retour. Verder hebben we een prachtig Brits meisje aan ons fokprogramma toegevoegd. Als haar testen volgend jaar ook in orde zijn, hopen we daar ook mooie kittens uit te verwelkomen. Sky is inmiddels al bijna 11 maanden oud en ons zonnetje in huis. Wat een heerlijke hond is het!

7 December 2017
Loki en Katje zijn bij ons blijven wonen en daar ben ik erg blij mee. Ik ben zeer benieuwd hoe zij zich zullen gaan ontwikkelen. Loki beloofd een echte beer te worden, is met 5 maanden al bijna 4 kg.
We hebben het laatste nestje kittens liggen van Ziva. Zij was continue krols, aan de pil om dit te onderdrukken, maar in mijn vakantie geen succes gebleken en nu 3 kittens als resultaat. Ik zou haar in eerste instantie aanhouden, maar als ik goed naar het beestje kijk, denk ik dat ze beter af is in een rustig woonomgeving en misschien kan ze dan ook mee verhuizen met 1 van haar kittens. We zullen zien.
Ik heb even nieuwe foto's gemaakt van een aantal katten, deze zal ik zo aanpassen op desbetreffende pagina's. Afgelopen week zijn alle katten opnieuw geent en zijn de FIV en FeLV test afgenomen met goed resultaat.
De eerste week van januari krijgen we een nieuwe huisgenoot. We gaan dan ons hondje Sky ophalen, een Australian Shepherd. Hier heb ik enorm veel zin in.

11 Augustus 2017
Op dit moment hebben wij vier kittens rondlopen. Het zijn hele mooie maar vooral lieve kittens. Voor meer info, zie kittenpagina.
Bles blijft voorlopig toch even waar ze nu zit. Het lijkt iets beter te gaan tussen haar en de hond en de eigenaars willen het nog even aan kijken. Bles is namelijk zo lief, maar het hondje ook. Dan is het erg lastig knopen door te hakken. Voorlopig blijft ze nog even waar ze is.
De kittens van Ziva zijn verhuisd naar volle tevredenheid. De kittens gaan een mooi leven tegemoet. Trish was wederom niet zwanger en zit nu bij Armani. Mocht ze krols worden, dan mag hij een poging wagen.

23 Mei 2017
Het wordt hoognodig tijd om de nieuws pagina weer wat aan te passen. Het afgelopen half jaar is er wederom een hoop gebeurd. Ik heb de keuze moeten maken om de cattery uit te dunnen. In mijn nieuwe huis is gewoonweg te weinig ruimte voor het aantal katten dat ik huisvestte. Dit kwam de poezen absoluut in mijn ogen niet ten goede. Ik heb dus de moeilijk keuze moeten maken voor een aantal poezen een nieuw huis te zoeken. Inmiddels zijn Bles, Vaya en Drako verhuisd. Vaya en Drako hebben het enorm naar hun zin, helaas Bles wat minder. Ze blijkt niet goed overweg te kunnen met de hond des huizes en tot groot verdriet van haar nieuwe eigenaars gaan we toch op zoek naar een nieuw huis voor haar waar ze in rust kan genieten van haar poezenleven. Stress is tenslotte voor niemand goed en zeker niet voor mijn poezevriendjes!
Op dit moment heeft Ziva een nestje van twee prachtige poesjes. Janny en Josephine zijn tien weken oud en het gaat hartstikke goed met ze. De vader is Eddie en dat is natuurlijk erg leuk omdat het zijn eerste nestje is. Poppy was zo'n drie weken geleden krols en is gedekt door Armani. Even afwachten nog of dat geslaagd is. Trish was ook krols en is bij Eddie gezet. Hij heeft vele pogingen gewaagd, maar of er een geslaagde tussen zit.....

22 Oktober 2016
Er is alweer heel veel gebeurd in het afgelopen half jaar. Inmiddels 2 mooie buitenverblijven gecreerd in de tuin. Dat is erg fijn. De poezen hebben zo beweginsruimte en frisse lucht. Ze genieten erg van de nieuwe verblijven. Alle kittens zijn verhuisd en hebben allemaal een fantastisch nieuw huis gekregen. Wat treffen wij het elke keer met zulke fijne kittenkopers.
Helaas ook erg verdrietig nieuws. We hebben afscheid moeten nemen van onze lieve, mooie Fay. Wat was ons meisje opeens ziek.....verschrikkelijk om mee te moeten maken! Fay overleed aan droge FIP...
Weinig kittennieuws te melden. Bles is zwanger geweest, maar kreeg een miskraam van 1 vruchtzakje. Inmiddels 2 jaar oud, bij krolsheden geprobeert te laten dekken. Nu eindelijk gelukt, maar geeindigd in een miskraam, ik moet me gaan afvragen of het wijsheid is Bles nogmaals te laten dekken....
We hebben twee mooie nieuwe poesjes mogen verwelkomen. Willy van cattery don's douchi is tijdelijk gestopt met haar cattery en vroeg of ik haar poesjes over wilde nemen. Ziva hebben we vorige jaar tijdelijk voor haar opgevangen, dus kende ik al een beetje. Poppy is een hele mooi grote mink poes en verschrikkelijk aanhankelijk. Dus het antwoord was niet moeilijk.Beide zijn inmiddels al aardig gewend hier in onze cattery.

21 Maart 2016
Wegens familieomstandigheden een tijd niet met de website bezig geweest. Nu de rust weer is wedergekeerd en we ook nog eens erg leuk nieuws hebben, gauw een update.
Ik ben met de cattery verhuisd naar een nieuw onderkomen. Op dit moment wordt er hard gewerkt om een fijn buitenverblijf te maken voor de katers, maar ook voor de poezen. De bedoeling is dat de katers in een mooie ruime ren komen en de poezen los in mijn afgezette tuin. Maar voordat we dat kunnen realiseren moesten we eerst een enorme coniferen haag verwijderen. Het kost wat moeite allemaal, maar dan hebben we straks ook wat!
Op woensdag 16 maart is onze Vaya bevallen van maar liefst 6 kittens. De vader is onze Armani. Bijna een week verder kan ik zeggen dat de kittens goed groeien. Ons meisje doet het maar goed. Zie voor meer info de kittenpagina.
Due to family circumstances i haven't spent al lot of time with the website. Now that peace has returned and we also have very good news , i need to write this update.
*
I moved with the cattery to a new place . At this moment we are working hard to make a nice retreat for males but also for females. The intention is that the males come in a nice sized run and the femailes loose in my fenced garden . But before we can realize that we had to remove a huge conifer hedge . It takes some effort all , but soon my cats are very happy!
Our Vaya gave birth on Wednesday, March 16th to six kittens. The father is our Armani.
Almost a week old I can say that the kittens grow well . Our girl is doing well . For more information look at the kitten page .

21 November 2015
Wat kan er een hoop gebeuren in een maand tijd. De kittens van Lea groeien voorspoedig. Met gewichten op nog geen 12 weken van 1400 tot ruim 1700 gram ben ik zeer tevreden. Ze hebben allen een fijn nieuw huis gevonden en volgend weekend zal de eerste ons huis verlaten.
Afgelopen maandag zijn dan eindelijk onze twee 'Polen' gearriveerd. Via een transport bedrijf zijn ze keurig van deur tot deur gebracht. Wat een super service!! Het eerste wat me opviel is dat ze zo heerlijk relaxed waren. Leken zich vrijwel direct al thuis te voelen en ook met de andere in huis aanwezige poezen gaat het super. Ze zijn erg speels met de andere kittens, het is een genot ze samen te zien.
Onze Saar en Lea zijn inmiddels gesteriliseerd. Alsof het zo moest zijn.....de nieuwe familie van Gijs (Jack), wist wel iemand die heel graag een oudere poes wilde als gezelschap voor haarzelf, maar ook voor haar hondje. Ze zijn wezen kijken en waren direct verkocht voor Lea. Omdat Lea al weken niet meer naar haar kittens om keek en zich zelfs ongemakkelijk voelde bij al die drukte in huis, hebben we ervoor gekozen om haar al te laten verhuizen naar haar nieuwe huis. En wat is dat een goede keuze gebleken. Ze heeft het er super naar haar zin. Vanaf het eerste moment is ze al op haar gemak daar en dat is goed te zien op de foto's die ik toegestuurd heb gekregen. Ben zo blij voor mijn meisje!!
*
A lot has happend in a month time. The kittens of Lea are doing great. With weights less than 12 weeks of age from 1400 to over 1700 grams I am very satisfied. They have all found a nice new home and next weekend will leave our first one to a nice new house.
Last Monday finally arrived our two new cats from Poland. Through a transport company brought them neatly from door to door. What a great service!! The first thing that struck me was that they were so very relaxed. , Seemed that they almost instantly feel at home. They are very playful with the other kittens, it is a pleasure to see them together.
Our Saar and Lea have been sterilized. As if it was meant to be ..... the new family of Gijs (Jack) knew someone who really wanted an older cat as a companion for herself but also for her dog. They basically look and were immediately sold for Lea. Because Lea for weeks no longer looked to her kittens and even felt uncomfortable with all the fuss in the house, we have chosen to move her into her new home. And what is it proved a good choice. From the first moment she is at ease there and that's good to see at the photos they've send me. Am so happy for my girl!!

26 Oktober 2015
Vanwege omstandigheden een tijdje de website niet bij kunnen werken. Er is sinds juni het een en ander gebeurd. Onze kittens van Vaya zijn inmiddels uitgevlogen en hebben een prachtig nieuw huisje gevonden. Lea is moeder geworden en heeft helaas niet goed voor haar kinderen kunnen zorgen waardoor ik vanaf de leeftijd van 1,5 week de kittens met de fles heb moeten grootbrengen. Inmiddels is ons drietal 8 weken oud en gaat het hartstikke goed met ze. (zie kitten pagina)
Lea wordt samen met Saar morgen gesteriliseerd. Hoogstwaarschijnlijk zullen we voor Lea in de nabije toekomst een nieuw huisje gaan zoeken. We merken aan haar dat het haar vaak wat te druk is in huis en gunnen haar een fijn relaxed nieuw huisje waar ze alle aandacht krijgt.
Halverwege november gaan we 2 nieuwe kittens verwelkomen. Eddie en Trish zullen we in Polen op gaan halen bij cattery Sky Cinnamon. Vers bloed in de cattery en we hopen van hen prachtige nakomelingen te mogen krijgen.
Due to circumstances i haven't been working with my website. Since June al lot of things have changed . Our kittens from Vaya have already left the nest and found a wonderful new home. Lea has become a mother and has unfortunately not taken good care for her children so from the age of 1.5 week I had to raise the kittens with the bottle. They are now 8 weeks old and it goes awfully well with them . (See kitten page ) Tomorrow Lea and Saar will be sterilized. Most likely we will start looking for a new home in the near future for Lea . We notice that it's often too busy in the house for her and we want to give her a nice relaxed new home where she gets all the attention. Mid-November we will welcome two new kittens. Eddie and Trish we will pick up in Poland from cattery Sky Cinnamon . Fresh blood in the cattery and we hope for them to be able to get wonderful offspring .

23 Juni 2015
De kittens groeien zeer voorspoedig op. Wat zijn ze weer leuk!! Dexter is een grote beer aan het worden en heeft zo'n guitig kopje! Hij komt spinnend om een knuffel vragen. Cloë heeft haar zus qua gewicht ingehaald. Ze is net een stofzuiger, de hele dag op zoek naar gevallen kruimels. In ons gezin niet altijd nutteloos werk ;). Misty kan niet zonder 1 van ons om haar heen. Wanneer ze het idee heeft dat ze alleen is, dan gaat ze roepen en wil ze aandacht. Ze hebben allemaal een eerste enting en de chip gehad en zijn goedgekeurd door de dierenarts. De aanvraag voor de stambomen is de deur uit. Dinsdag 14 juli gaan ze voor de 2e enting en dan de week erop gaan ze alweer vertrekken. Wat is het snel gegaan!!! Maar nu nog even genieten van het grut!
*
The kittens grow very prosperous. What are they fun again!! Dexter is a big bear to be and has such a lovely head! If he wants a hug he comes purring asked for one. Chloë has overtaken her sisters weight. She's like a vacuum cleaner, the whole day looking for fallen crumbs. In our family that's not always useless work ;). Misty can not do without one of us around her. When she feels that she is alone, she will cry and wants attention. They all have their first shot and chip and are approved by the veterinarian. The application for the pedigrees is out the door. 14 July they go for the 2nd vaccination and then the following week they are going to leave us. Time flies!! But for now we just enjoy the three!

26 mei 2015
Onze lieve Quasimodo (Bogie) is op 26 mei helaas overleden aan de gevolgen van zijn vergroeiing.
*
Our dear Quasimodo (Bogie) is unfortunately deceased on May 26 at the consequences of his deformity.

21 april 2015
Vaya is op 21 april moeder geworden van 4 kittens. Toen de weeën begonnen, kwam Vaya bij mij op schoot liggen, aangezien ik dat niet een heel goed plekje vond om te bevallen heb ik haar maar gauw in de bevaldoos gezet. Daar is ze heel rustig bevallen van haar vierling. Helaas heeft 1 van de kittens een bochel op de rug. Na een echo en verschillende dierenartsen geraadpleegd te hebben, blijkt dat er niets aan te doen is. Hij heeft twee opties, hij groeit met bochel op en wordt oud of hij raakt verlamd tijdens het opgroeien en zal moeten inslapen. In ieder geval was hij de eerste die een prachtig plekje krijgt om op te groeien. Anita, Erik, Sem en Bas gaan hem een liefdevol huisje geven en hebben hem inmiddels Bogie genoemd ;)
*
Vaya became on April 21, a mother of 4 kittens. When the contractions started, Vaya came to lie on my lap. Because I not found that a really good place to give birth, I soon put her in the birthbox . There she gave birth to her quadruplets. Unfortunately, one of the kittens has a hunchback. After an ultrasound and several veterinarians consulted have shown that there is nothing to do. He has two options, he grows up and grows old or he is paralyzed while growing up and will have to put to sleep. In any case, he was the first to get a wonderful new family to grow up. Anita, Erik, Sem and Bas will give him a loving home and have now called him Bogie ;)

23 februari 2015
Vandaag hebben we Vaya opgehaald bij de dekkater. Ze bleek helaas niet zwanger te zijn van onze Drako en ik heb besloten om een iets ervarene dekkater in te zetten. De keus is gevallen op een mooie Choc kater ook omdat Vaya lilac in de lijnen heeft en er daardoor mooie lilac of choc kittens geboren kunnen worden. Over een drietal weken hoop ik te kunnen melden dat Vaya zwanger is.
*
Today we picked up Vaya at the stud. She was unfortunately not pregnant with our Drako and I decided to put in a little seasoned stud. The choice fell on a beautiful Choc point boy, because Vaya has lilac in the lines thereby beautiful lilac or choc kittens can be born. About three weeks I hope to report that Vaya is pregnant.

25 januari 2015
Gisteren zijn we naar de wereldshow in Houten geweest. Wat een belevenis was dat! Negen honderd poezen waren aanwezig. Gelukkig waren Irma (cattery van de Elandhoeve) en Willy (Don Douchi) ook aanwezig en kon ik met vragen altijd even bij hen terecht. Ik had zoals hieronder staat beschreven Blessing, Armani en Drako meegenomen. Van de eerste twee wilde ik graag weten wat ik in huis had gehaald en bij Drako natuurlijk of hij wel geschikt was om als dekkater ingezet te mogen worden. Van Blessing werd haar bouw, kleur en vacht als excellent beschreven. Armani had ook een goede bouw en mooie kleurverdeling, alleen mochten zijn wangen nog wel wat steviger worden. Dat klopt ook wel, want Armani is de afgelopen weken behoorlijk gegroeid qua lengte en grootte en gaat hopelijk nu weer wat vullen.
Dan Drako, hij had er niet veel zin in maar was gelukkig op de tafel van de keurmeester rustig genoeg om gekeurd te worden. Zijn bouw was stevig en hij had volgens de keurmeester en mooie stevige katerkop. Kleurverdeling was goed en hij had helder blauwe ogen. Dit alles werd beoordeeld met 2 x U1 voor de kleintjes en een CAC voor Drako. Nu gaan we zeker naar een volgende show om te bekijken of de kleintjes naar wens doorgroeien en Drako misschien nog een CAC in de wacht sleept!
Een lange, maar hele leuke dag. Nieuwe fokkers leren kennen, veel prachtige poezen gezien en veel mensen gesproken die of informatie wilde over de Ragdoll, of op zoek waren naar een cattery waar ze hun toekomstige kitten vandaan wilde halen, of een cattery naam hadden gezien via internet en nu de poezen van die cattery kwamen bekijken, of (en dat was heel grappig) mensen die het broertje van Drako hadden en kwamen kijken naar Drako.
*
Yesterday we went to the world cat show in Houten. What an experience was that! Nine hundred cats were present. Thankfully Irma (cattery Eland Hoeve) and Willy (Don Douchi) also were present so if i had any questions i could always ask them. Blessing, Armani and Drako were with me at the show. Of the first two, I wanted to know what I had brought home and for Drako i wanted to know if he was fit to be used as a stud. Blessing her build, color and coat described as excellent. Armani also had a good build and nice color distribution, only his cheeks may grow still some firmer. That is correct, because Armani has grown significantly in recent weeks in length and size, and hopefully now some filling. Then Drako, he was not looking forward to it but was on the table of the judge calm enough to be inspected. Its construction was firm and he had, according to the judge a nice firm boys head. Color distribution was good and he had bright blue eyes. All this was assessed with 2 x U1 for the little ones and a CAC for Drako. Now we are going definitely to the next show to see if the little ones grow up nicely and Drako perhaps will have another CAC! A long but great day. I've met some new breeders, many wonderful cats and seen a lot of people were i've been talked to about my cats or give some information about the Ragdoll.

15 Januari 2015
Vandaag hebben we ons ingeschreven voor de kattenshow in Houten op 25 januari. We gaan daar naartoe met Drako, Armani en Blessing. Ben vooral erg benieuwd hoe Drako gekeurd gaat worden.
*
Today we signed up for the cat show in Houten on 25 January. We go there with Drako, Armani and Blessing. 'm Especially curious how Drako will be inspected.

16 December 2014
Deze week zijn Vaya en Drako samen geweest. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of dit samenzijn vruchtbaar is geweest. Voor beide was het een vrij nieuwe ervaring en dat heeft soms wat meer tijd nodig ;)
*
This week Vaya and Drako have been together. I dare not say with certainty whether this gathering has been fruitful . For both it was a pretty new experience and sometimes it needs a little more time;)

5 December 2014
Vandaag met Drako en Vaya naar de dierenkliniek in Emmeloord geweest. We hebben ze laten echoën op HCM, PKD en CIN en alle twee zijn daarvan vrij bevonden. Wat een heerlijk uitslag!! Nu mag Drako ingezet worden als dekkater en hopelijk bij Vaya binnenkort met resultaat. We wachten haar krolsheid met spanning af!
*
Today I went with Drako and Vaya to the clinic in Emmeloord. We let them echo on HCM, PKD and CIN and both of them are found to be free . What a wonderful result!! Now Drako can be used as a stud and hopefully with Vaya.

4 November 2014
Afgelopen weekend zijn zowel Armani als Blessing bij ons komen wonen. Wat een prachtige kittens hebben wij als cattery erbij gekregen. Blessing is zondag nog met ons en haar fokster naar een kattenshow in Oss geweest waar zij haar eerste U1 heeft gescoord. Vandaag zijn beide kittens hier al aan het rondstappen alsof ze nooit anders hebben gedaan. Alleen Armani blaast af en toe hoog van de toren, maar dat zal zijn onzekerheid zijn. Blessing voegt zich prima toe aan de rest van het gezelschap. Zodra je haar op tilt begint ze al te spinnen. Ben zeer benieuwd hoe beiden zich de komende maanden zullen ontwikkelen.
*
Last weekend both Armani and Blessing came to live with us. What a beautiful kittens the cattery got there. Last Sunday Blessing went with us and her breeder to a cat show in Oss, where she scored her first U1 . Today, these two kittens are here already stepping around as if they have never done otherwise . Only Armani blows occasionally from a high tower. Blessing joins good to the rest of the groops. Once you lift her up she starts to purr . 'm Very curious how both will develop in the coming months.

Drako krijgt een vriendje!
Zo loop je nog na te genieten van het nieuws dat er een nieuw kittenmeisje bij komt en prompt een paar dagen later loop je tegen een prachtige kater aan. We zijn compleet!!! Het enige wat er nu nog misschien bij komt is eigen fok. Wat heerlijk om met zulke mooie poezen een bijdrage aan het ras te mogen leveren. Hij is nu 7 weken oud, heet Armani en mag straks heerlijk met Blessing de boel bij ons onveilig maken. Dit is hem :)
*
So you still enjoy the news that a new kitten girl comes in and prompt a few days later you run across a wonderful stud. We are compleet!!! The only thing left now perhaps comes with our own private breeding. How wonderful to be able to contribute to the breed with such beautiful cats. He is now 7 weeks old, his name is Armani and he may soon play with Blessing. Above you see him :)

21 September 2014
Bijzonder nieuws vandaag. Ik was alweer een tijdje op zoek naar een blue mitted fokpoesje. Een lastige zoektocht naar nu blijkt, want ik kon nergens een naar mijn maatstaven mooi poesje vinden. Tot ik vanuit het niets een prachtig poesje kreeg aangeboden van Willy (cattery Don Douchi). Ik heb niet lang hoeven nadenken, Blessing is dan wel niet mitted, maar wel een bijzonder mooi Lilac point poesje met een schitterende oogopslag......ik ben verliefd!
Ze is nog klein en mag nog een hele tijd bij haar moeder blijven. Na 2 november mogen we haar ophalen. Willy neemt haar eerst nog mee naar de show in Oss.
*
Special news today. I was looking for a while for a blue mitted breeding queen. A difficult quest now appears, because I could not find one to my standards. Until I was offered a wonderful kitten from Willy (cattery Don Douchi ). I didn't have to think twice, Blessing (who is not mitted), is a very beautiful lilac point kitten with beautiful eyes ...... I 'm in love!
She is youngh and may stay with her mother for a long time. After November 2 we can pick her up. Willy first take her to the show in Oss.

9 Augustus 2014
Hoeraaa!!!! Na, voor mijn gevoel, lang wachten is dan toch vandaag het eerste stamboomnestje van Cattery van de Tobbedanser geboren!! Wat een prachtige ervaring weer en wat heeft Lea het super gedaan. Voor meer informatie heb ik een nieuw tabblad aangemaakt: kittens Lea 2014
Verder zijn alle pups inmiddels uitgevlogen......alhoewel.....we konden het niet laten, 1 van de pups (Wodka) is hier blijven wonen. Het gaat met alle dieren gelukkig hartstikke goed bij de nieuwe eigenaren.
*
Yeahhh!!!! We waited a long time, but finally today our first litter with pedigree is born in Cattery van de Tobbedanser!! What a wonderful experience again and what a great job Lea did. For more information, I created a new tab : kittens Lea 2014.
Furthermore, all puppies have left the nest.All animals happily lives in their new homes.

21 juli 2014
Na een lange stilte op de website nu dan eindelijk weer een berichtje. We hebben het aardig druk gehad met de pups. De pups zijn alweer 6 weken. De pups hebben hun enting en chip ook gehad en blijven nog twee weken voordat ze vertrekken. Ik zoek nog voor 2 pups (de bruine) een huisje, maar ik verwacht dat dat wel goed gaat komen. Net als de kittens zijn ook de pups heerlijk relaxt en ontzettend knuffelig. Ik kom bij tijden handen te kort om alles aandacht te geven. Gelukkig hebben we een groot gezin ;)
Hieronder nog even een foto van de pups (gisteren gemaak) Over 2,5 week kom ik hopelijk weer met nieuws, dan is Lea uitgerekend :)
*
After a long silence on the website finally another message. We have been quite busy with the puppies. The pups are already 6 weeks. The puppies have had their vaccination and chip and stay for another two weeks before they leave. Like the kittens puppies are lovely relaxed and very cuddly. I have at times hands too short to give all attention. Fortunately, we have a large family ;) Above you see some pictures of the puppies (yesterday made) About 2.5 week I hopefully come back with news, when Lea calculated :)
8 juni 2014
En dan hebben we zomaar ander nieuws. Ons boomertje Sasha heeft een eenmalig geweldig mooi nestje met maar liefs zes puppy's gekregen. Wat is dit ook weer bijzonder om mee te maken. Wat zijn ze nu al prachtig en zo grappig om te zien dat er twee pups tussen zitten die qua uiterlijk op vader en de ander op moeder lijken. Vier waren er op de echo te zien en tot onze grote verassing kwamen er zeven uit! Helaas is er eentje overleden. Zij wilde de tepel niet pakken en had geen slikreflex. Ze was ook de lichtste van het nest. Ik zal zo af en toe de komende weken wat foto's plaatsen van het stel. Voor drie pups had ik al een plekje gevonden, maar nu met zes pups!!......
Ik weet wel dat ook deze prachtige beestjes die ons nu al zo dierbaar zijn, niet met iedereen mee naar huis gaan. Alleen de beste huisjes voor deze schattige beestjes ;)
*
And so we have another news. Our boomertje (dog) Sasha has received a one-time great nice litter with no less than six puppies. It was so special to experience this. Sasha did great!! What are they all beautiful and so funny to see that two of the puppies looks like the dad en two looks like the mum. Four were seen on the ultrasound, and to our great surprise seven were born! Unfortunately one deceased. She did not get hold of the nipple and had no swallowing reflex. She was also the lightest of the nest. I will occasionally the coming weeks post pictures of the couple. For three pups I had already found a place, but now with six pups !! ......

6 Juni 2014
Na lang zoeken en nadenken uiteindelijk als dekkater Ch Biggles Pug Milamber gekozen voor onze Lea. Gelukkig ging Willy, eigenaar van Pug ook akkoord en mocht Lea vandaag naar Biddinghuizen vertrekken. Wat een warm welkom daar! Ik heb weer een heleboel geleerd, ontzettend bedankt voor het beantwoorden van alle vragen Willy en Leo!!
*
After a long search we have chosen as a stud Ch Biggles Pug Milamber for our Lea. Luckily Willy , owner of Pug also agreed and Lea could leave today to Biddinghuizen. What a warm welcome there! I have learned a lot again , thank you very much for answering all the questions Willy and Leo!!

2 Juni 2014
Even een heel kort maar wel heel fijn nieuwsberichtje.....onze Lea is vandaag in de Kompaan (Ommen) geweest voor een echo van hart en nieren en alles is goedgekeurd!! Heerlijk, nu kunnen we met een gerust hart bekijken wie haar partner mag worden.
*
Just a very short but very nice messenge ..... our Lea has been to the Kompaan (Ommen) for an ultrasound of the heart and kidneys and everything has been approved!! Delicious, now we can look with confidence who her partner may be .

27 Mei 2014
Afgelopen week ben ik ook met Lea en Drako voor de Fiv en FeLV test geweest en beiden zijn goedgekeurd. Lea is nu weer krols, als deze krolsheid voorbij is zal ik met haar naar Emmeloord voor de echo van hart en nieren en dan gaan we kijken of mevrouw nog een krolsheid laat zien.
*
Last week I also went with Lea and Drako for the FIV and FeLV test and both have been approved. Lea is now in heat, when this heat is over, I will take her to Emmeloord for the echo of the heart and kidneys and then we will see if she sows another heat.

5 April 2014
Vandaag hebben alle poezen heerlijk genoten van het mooie weer. Leuke foto's gemaakt van het stel. Afgelopen week was ik bezig onze cavia Pluis wat eten te geven, springt die gekke Vaya in de bak. Pluis vond het wel gezellig, maar Vaya wilde tikkertje spelen met Pluis en dat leek mij geen goed idee ;)
 
31 Maart 2014
Zojuist weer even wat nieuwe foto's van Drako gemaakt. Hij is vandaag precies 8 maanden en begint nu langzaamaan wat man te worden. Zijn kop wordt breder en zijn vacht donkerder van kleur. Maar aan de andere kant is hij nog een ontzettende puber, begrijpt nog niet goed wat al die krolse poezen de laatste tijd van hem willen en vliegt veel liever met Vaya door het huis heen. Gelukkig maar!, hij mag nog mooi even de komende maanden van zijn jeugd genieten. Eerst volgroeien en de nodige testen, dan zien we weer verder!

15 Maart 2014
We hebben een paar hectische weken achter de rug. Onze Bordeaux Dog Mika hebben we moeten laten inslapen. Ze had ondanks de pijnmedicatie toch nog heel veel pijn en dan kun je maar 1 beslissing nemen en dat is het beestje uit haar lijden verlossen. Mika had zware HD en ED en was helaas het product van broodfok ondanks haar stamboom. Zij is de reden dat ik nooit met ongeteste ouderdieren zal gaan fokken, je doet de toekomstige eigenaren zoveel verdriet met een zieke huisvriend en zeker wanneer je ze zo jong al moet laten inslapen.

MIKA * 5 mei 2009 - 21 februari 2014

Vandaag zulke leuke foto's van onze Asia (kitten uit Saar haar 1e nestje) gekregen. Wat is ze mooi geworden!! Meer foto's van haar zijn te zien onder foto's en dan kittens Saar. (ook een foto van Binky op 5 maanden en Apollo op 7 maanden toegevoegd)

31 januari 2014
Afgelopen woensdag hebben we dan eindelijk ons prachtige meisje Vaya opgehaald. Ze is enorm gegroeid sinds de laatste keer dat we haar zagen en wat is ze knuffelig! Ze is niet van onze schoot weg te branden, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt bij een ragdoll kitten. Ze is nog wat onder de indruk van alle poezen hier in huis, maar heel voorzichtig mag af en toe Drako al wat dichterbij komen. Hij is zo lief voor haar. Wat is het weer genieten zo'n kitten in huis.
Vandaag heb ik Saar laten enten en testen op FIV en FelV. Ze is weer voor een jaar goedgekeurd.

26 januari 2014
Vandaag even wat nieuwe foto's gemaakt voor op de website. Lea en Drako zijn toch al weer wat veranderd sinds de laatst gemaakte foto's. Saar en Lea gingen er keurig voor zitten, maar die doerak van een Drako had alleen maar gekkigheid in zijn hoofd. Gelukkig een paar keer net op tijd meneer goed voor de lens gekregen. De foto's zijn onder andere toegevoegd achter tabblad foto's.
 
18 Januari 2014
Vandaag zijn de DNA resultaten van Vaya binnen gekomen. Zoals het nu lijkt is ons nieuwe meisje vrij bevonden van HCM en PKD. Met dit mooie resultaat is het nu wel duidelijk dat wij eind januari (over twee weken) Vaya in onze armen gaan sluiten. We hebben al verscheidene foto's en filmpjes van haar mogen bewonderen en wat is het een mooi poesje! Over twee weken nieuwe foto's van haar bij ons thuis.

14 Januari 2014
Allereerst wil ik iedereen een geweldig maar bovenal gezond 2014 toewensen. Hier is de jaarwisseling rustig verlopen. Er was niemand onder de indruk van het vuurwerk, gelukkig maar! Het nieuwe jaar is voor ons goed begonnen. We hebben voor Abigael een prachtig nieuw huisje gevonden. Vandaag hebben we haar weggebracht en o wat was haar nieuwe bazinnetje blij verrast. Ze is naar Ollie verhuisd, 1 van de kittens van Saar. Haar baasje (mijn tante) wist van niets, achter haar rug om had haar man het stiekem met mij bekokstoofd. Abigael werd met open armen ontvangen, hartstikke leuk!!
Gisteren is er DNA afgenomen van ons nieuwe poesje, nu afwachten of we dit keer meer geluk hebben! Over zo'n twee weken verwacht ik de uitslag.

20 December 2013
Omdat Abigael niet geschikt is als fokpoesje, zijn we op zoek gegaan naar een ander poesje om de basis van de cattery wat te verstevigen. Na een speurtocht over het net hier vlakbij een prachtig blue lynx point poesje gevonden. Vandaag zijn we voor het eerst wezen kijken en natuurlijk waren we direct verkocht. Het is een prachtig in de vacht en goed op gewicht zijnde poesje. Na eerdere opgedane nare ervaringen nu met de fokster afgesproken het poesje eerst op DNA te laten testen alvorens wij definitief tot aanschaf overgaan. De fokster is hiermee akkoord gegaan. Super!
Nu is het wachten tot het poesje gechipt wordt en dan kan onder dat chipnummer de DNA test worden uitgevoerd. Bij een negatief resultaat mogen wij ons eind januari de trotse eigenaars noemen van Vaya!

29 November 2013
En alweer heel fijn nieuws binnen gekregen vandaag. De DNA resultaten van Drako waren allemaal negatief. Drako is wat uitgebreider getest dan Lea en voor de volgende zaken negatief bevonden: Pyruvaatkinese Def, GSD Type IV, rdAc-PRA, PKD, HCM3, HCM1, Rdy-PRA, SMA
Zijn bloedgroep is A/AB
Nu volgend jaar nog de echo afwachten en dan mag meneer "los". Hij groeit als kool en is echt het meneertje in huis. Hij domineert alle dames onderhand, maar blijft onze knuffelkater. Hij is zo gezellig!

Drako opgehaald
Afgelopen vrijdag 1 november heb ik Drako thuisgehaald. Vrijwel direct bij binnenkomst was hij zijn nieuwe onderkomen al aan het verkennen. Hij is totaal niet onder de indruk van ons huishouden, alleen de dames benadert hij nog met respect. Het is een echte knuffelkater, komt regelmatig even bij ons knuffelen. Ik ben heel benieuwd hoe hij gaat uitgroeien!

30 Oktober 2013
Vandaag heel goed nieuws gekregen. De DNA resultaten van Lea zijn binnen gekomen. Voor wat betreft het DNA is Lea HCM en PKD vrij bevonden en heeft ze geen bloedgroep B.

Abigael en Drako/Drake
Op maandag 21 oktober 2013 hebben wij in onze armen gesloten het prachtige blue point poesje Abigael. Met haar is onze cattery voorlopig compleet. Het is een heerlijk wollig stevig poesje dat heel graag wil knuffelen en inmiddels dikke vriendjes is met Lea.
Volgende week vrijdag mogen we Drako/Drake ophalen. Het katertje is al een mooi stevig mannetje van bijna 2 kilo en zal hopelijk ook voor mooie stevige kittens gaan zorgen. Eerst maar opgroeien en lekker spelen met de andere poesjes! Uit de naam zijn we nog niet helemaal. Ysanne en ik gaan voor Drako, de jongens voor Drake. Volgende week maar even kijken welke naam bij hem past.

9 oktober 2013
In principe was ik op zoek naar een Blue mitted poesje erbij als vriendinnetje voor Lea, maar ook om de Cattery met verschillende bloedlijnen te versterken. Al zoekende langs verschillende cattery's kwam ik een prachtig Seal bicolor katertje tegen. Ik vind het wenselijk een eigen dekkater te hebben, maar had niet verwacht deze al zo snel aan te schaffen. Maar een prachtig Seal bicolor katertje dat geen verwantschap met Lea heeft kon ik niet late lopen. Als alle testen in de toekomst in orde zijn hoop ik van hun beiden prachtige kittens te zullen krijgen. Bruno (zoals hij nu nog heet), mogen we begin november thuis halen. Ik heb alvast een foto van hem (12 weken oud) op tabblad katers geplaatst.

19 September 2013
Alle kittens zijn vertrokken naar hun nieuwe huisjes en wat hebben we al prachtige foto's van de kittens in hun nieuwe thuissituatie gezien. Apollo heerlijk knuffelend met de kindjes, Ollie samen in de mand met de hond, Lady Asia klimmend in een boom en Binky knuffelend met iedereen die maar binnenkomt. De kittens zijn qua uiterlijk al enorm veranderd sinds ze vertrokken zijn. Over een jaar hoop ik van alle vier nog een foto te mogen krijgen om te zien hoe ze uitgegroeid zijn. Deze foto's zal ik plaatsen bij tabblad foto's en dan Saar's eerste nestje.

3 september 2013
Inmiddels zijn 2 van de 4 kittens na hun tweede inenting en het plaatsen van de chip verhuisd naar hun nieuwe baasjes. Apollo is op ruim 1500 gram (dit was het kitten dat het meest was afgevallen....60 gram op dag 2!), verhuisd naar Heerenveen en Ollie (bijna 1700 gram) is vehuisd naar Franeker. Asia het enigste vrouwtje en het lichtste kitten van 1400 gram, gaat woensdag naar Terschelling en de laatste Binky (nu over de 1800 gram) gaat komend weekend ook naar Franeker.

20 augustus 2013
Na een heerlijke week op Vlieland te hebben gehad was het zaterdag dan eindelijk zo ver dat we Lea op mochten halen. Natuurlijk moest ze even wennen aan alle nieuwe indrukken, maar vandaag was ze al heerlijk aan het spelen met de kittens van Saar en ook Saar lijkt haar al geaccepteerd te hebben. Ben ontzettend nieuwsgierig hoe zij gaat utigroeien.

8 augustus 2013
Even een updat over de kittens van Saar. Gelukkig gaat nu alles goed en krijgen ze vandaag de 1e inenting, maar het ging niet allemaal van een leien dakje. Saar had niet voldoende melk waardoor drie van de vier kittens niet of nauwelijks aankwamen. Dus vanaf dag 2 ben ik aan het bijvoeden gegaan. Langzaam maar zeker begon alles in gewicht te groeien en ik kan nu wel met een beetje trots zeggen dat alle kittens qua gewicht in de normale groeicurve zitten! Ze zijn begonnen met brokjes en vlees eten dus ik ben het bijvoeren van melk nu langzaam aan het afbouwen. Maar wat zijn ze lief en knuffelig geworden, ik vermoed, mede door het bijvoeren!

Camilia
Yess!!!! Wat ontzettend leuk!, we mogen Camilia van cattery Levindaworldoffragdoll over nemen. Ik ben al een tijdje op zoek naar een blue bicolor fokpoesje en nu eindelijk 1 gevonden. We zijn nu twee keer wezen kijken en ik ben eruit. Camilia (Lea) gaat ons nieuwe poesje worden en we hopen dat na de nodige testen zij voor mooie kittens gaat zorgen. We mogen haar 17 augustus op halen.

6 juni 2013
Hoera!!!! De kittens van Saar zijn geboren. Alles is super goed gegaan, Saar heeft alles zelf gedaan en er zijn zoals het nu lijkt 3 mannen en 1 vrouwtje geboren. De geboortegewichten variëren tussen de 85 gram en 99 gram.

11 Mei 2013
Als ik het goed heb gezien is Saar zwanger!! Wat ontzettend leuk. We verwachten de kittens rond 11 juni 2013.

5 April 2013
We hebben Saar naar de Blue point dekkater gebracht. Nu maar hopen dat we een positief resultaat hebben. Spannend hoor!!